Weekend-rugbrød


Opskriften her er min egen tilpassede version af Cathrine Brandts superlækre opskrift.

Fredag eftermiddag/aften

Kerner sættes til opblødning med varmt vand i en condibøtte natten over.

  • 125 g knækkede rugkerner
  • 125 g solsikkekerner
  • 80 g blandede frø (sesam, hørfrø, chia, græskar)
  • 320 g vand

Fordej røres let sammen og stilles i condibøtte sammen med frø og kerner. Lad stå natten over. Gerne 20 timer, men det passer fint til et frokostbrød, hvis dejen blot står til du vågner.

  • 150 g aktiv surdej
  • 190 g groft rugmel
  • 190 g vand, stuetempereret

Lørdag morgen


Rør udblødte kerner og fordej sammen med mel, salt og lidt sirup. Dejen skal ikke være alt for fast:

  • Udblødte kerner
  • Fordej
  • 115 g groft rugmel
  • 15 g havsalt
  • 15 g sirup

Smør rugbrødsform med smør. Kom rugbrødsdejen i formen. Lad rugbrødet stå til dejen er hævet til cirka 80 % i formen har har 5-10 lufthuller i overfladen. (cirka 2 timer). Vigtigst er, at dit rugbrød hæver godt op i formen og får lufthuller i overfladen som angivet.

Tænd ovnen på 190 grader over/under varme og bag rugbrødet i 1 time og 15 minutter. Befri rugbrødet for formen og lad det køle helt af på en rist.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.