Småplanterne måtte puttes


Sådan her lød månedsoversiften i går, efter en lang og solrig marts:

Månedsprognose

Udsendt 29. marts (gældende til og med 8. maj).

Kølig polarluft strømmer ned over Nordeuropa, og de kommende uger ser ud til at byde på ustadigt vejr. I de kommende to uger ventes flere lavtryk og fronter passere Danmark fra nordvest eller vest, og det betyder flere skyer, noget blæsende og i perioder regn eller byger, der kan være med slud eller tøsne. Risikoen for nattefrost aftager langsomt, men især i første halvdel af april kan den stadig drille. Efterhånden ser kulden ud til at slippe sit greb, og vejret tegner til at blive mere stabilt. Med lidt held kan påsken blive præget af perioder med mere tørt vejr og bedre solchancer.

Så jeg smuttede ud og fik et sidste glimt af de forårslystne kodrivere. Drivhustermometeret var stadig på 10 grader, og så pakkede jeg ellers de små planter ind. Broccolien udendørs fik også et par lag omkring sig. Den er begyndt at sætte hoveder. Ærgerligt, hvis den skulle gå til i frost.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.