Hilari sommerporrer


Hilari sommerporre kan sås i vindueskarmen allerede fra December. Jeg vil så i drivhuset i kasser sidst i marts. (Uge 12)

I bunden lægges kompostjord, derover et lag såjord.

Frøene bredsås – ikke alt for tæt. Der dækkes med ½–1 cm jord, som trykkes let til.
Såjorden skal være let fugtig, så dækkes kassen med plast, til kimplanterne er spiret frem.

Som porrerne vokser til tyndes til 2 cm afstand mellem planterne. Får planterne egentlig frost kan det senere give stokløbere.


Porreplanterne kan fint stå i kasserne til faren for nattefrost er ovre, og der er et par overskyede dage, gerne med regn.
Jeg planter 4 rækker på god, velgødet jord på et 120 cm bredt bed med ca.10 cm mellem planterne. Det giver ca. 140 porrer på et 3,6 m langt bed.

Jeg har både et bed med sommerporrer og et med vinterporre. Vinterporrerne så med lidt større afstand for at opnå en bedre tykkelse.


Porrer bør man plante i render – ikke så meget af hensyn til hypning for at få hvide skafter – men for nemt at kunne holde dem rene for ukrudt. I starten er det lettest simpelthen at kvæle ukrudtet ved at løsne jorden mellem rækkerne og forsigtigt hakke lidt fin løsnet jord ned i renderne, men pas på kun at dække op om skaftet, ikke ind omkring bladene.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.